Kakšen vpliv ima ročno upravljanje na kakovost soljenih gob

05-11-2023

Slane gobe shiitakeje živilo, ki ga obožujejo potrošniki, zaradi okusa in hranilne vrednosti pa je tržno nišo. Vendar pa med proizvodnim procesom slane gobe šitake obstaja veliko dejavnikov, ki lahko vplivajo na njeno kakovost, kar od nas zahteva strog nadzor in upravljanje z mnogih vidikov.


Najprej je upravljanje delavcev vpliv naslane gobe šitake

Eden od pomembnih dejavnikov kakovosti. Delavci morajo med proizvodnim procesom nositi protiprašne pokrovčke, delovna oblačila in rokavice, da preprečijo kontaminacijo s prahom in mikrobi. Hkrati delavci ne smejo gojiti dolgih nohtov, ker se bakterije zlahka skrijejo v nohte in lahko onesnažijo hrano. Poleg tega delavci med delom ne smejo nositi uhanov, prstanov in drugih kovinskih predmetov, saj lahko ti predmeti opraskajo gobe in vplivajo na njihov videz in okus. Delavci si morajo umiti roke in si razkužiti roke, ko se vozijo v službo in z dela, da zagotovijo varnost in higieno hrane.


Drugič, upravljanje gobastih okvirjev je tudi ključno za vplivanje na kakovostslane gobe šitake. Gobji okvir ne sme biti v neposrednem stiku s tlemi, da preprečimo, da bi onesnaževalci iz tal vstopili v gobji okvir in vplivali na rast in kakovost gob. Zato moramo za ogrodje gobe namestiti poseben nosilec, ki bo držal določeno oddaljenost od tal.


Tretjič, čiščenje surovin je pomemben korak pri zagotavljanju kakovostislane gobe šitake. Surovine moramo očistiti s tekočo vodo, da odstranimo prah in nečistoče na površini. Med postopkom čiščenja moramo preveriti tudi kakovost surovin. Surovine s škodljivci, boleznimi, poškodbami ali kvarjenjem moramo pravočasno odstraniti, da zagotovimo varnost in okus živila.


Na splošno obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na kakovostslane gobe šitake. Izvajati moramo strog nadzor in upravljanje z mnogih vidikov, kot so upravljanje delavcev, upravljanje škatle z gobami in čiščenje surovin, da zagotovimo kakovost in okus slanih gob šitake. Le tako lahko pridelamo izdelke iz slanih gob, ki bodo zadovoljili potrošnika.

brined shiitake mushroom

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti