Skrivnost jurčkov

06-12-2023

Divji jurčki brez strokovne tehnične obdelave lahko povzročijo zastrupitve, predvsem gastroenteritis in nevropsihiatrične zastrupitve. Na splošno je napoved dobra, dokler se zdravi takoj.


brine wild boletus


Zastrupitev tipa Boletus gastroenteritis

Simptomi se običajno pojavijo pol ure do 2 uri po jedi, zanje so značilni predvsem slabost, bruhanje, trebušni krči in driska, ki jih lahko spremljajo tesnoba, obilno znojenje, mrzlica in pospešen srčni utrip. V hujših primerih se pojavijo mišični krči, neravnovesje elektrolitov in padec krvnega tlaka itd.


brine wild boletus


Nevropsihiatrična zastrupitev z jurčki

Simptomi se običajno pojavijo nekaj ur do 24 ur po zaužitju hrane, zanje pa so značilni vznemirjenje, zmedenost, klepetanje, nenormalno vedenje, vidne halucinacije, slušne halucinacije itd. Običajno lahko vidite"mali ljudje"letite naokoli, kot da ste v zraku. notri"Liliput".

 

brine wild boletus


Kako se izogniti zastrupitvi z jurčki?

  • Lahko jedo svežo hrano, ne suhe hrane; jejte samo kuhano hrano, ne surove hrane; jejte samo zaužito hrano, ne nepojedene hrane;

  • Ne kupujte “divjega blaga” ob cesti; izberite "pristno blago" na običajnih tržnicah ali v restavracijah;

  • Najbolj tabu pri uživanju gliv je"razno"in količina hrane, ki jo zaužijemo naenkrat, ne sme biti prevelika;

  • Jejte gobe brez pitja alkohola, pijte alkohol brez uživanja gob.

 

Kako izbrati jurčke?

Prepoznavanje jurčkov je tehnično delo in zahteva strokovno znanje. Sveže jurčke lahko ločimo empirično, vendar jih je po sušenju težko identificirati in jih je mogoče identificirati le z molekularno biologijo. Zato so restavracije in tržnice pomembne, ko gre za uživanje svežih jurčkov! Prednost imajo dobro vodene restavracije in tržnice.

 

brine wild boletus


Našslanik divji jurčki

Če imate muho in želite tudi sami stopiti iz železnih čevljev, poiščite"bakterije"prek Baiduja in sami pokažite svoje kuharske sposobnosti, nato pa si lahko ogledate našoslanik divji jurčki. Našslanik divji jurčki je strokovno in varno obdelan z uporabo svežih sestavin. Jurčki so vloženi. Našslanik divji jurčki je opravil pregled kakovosti in ne vsebuje strupenih snovi. Uporabljate ga lahko z zaupanjem in ga lahko predelate v poslastico z vašimi odličnimi kuharskimi sposobnostmi.

Našslanik divji jurčki ima uradne kanale, standardizirane operacije in pošteno storitev, zaradi česar je vaša najboljša izbira.


brine wild boletus

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti