Spoznajte užitne glive

05-12-2023

Poznate Super Maria? V tej igri je protagonistovo začetno stanje"Mario", uživanje gob pa ga bo spremenilo v"Super Mario". Zakaj mora torej Mary jesti gobe, da zraste? Ljudje hvalijo gobe kot poslastico za vegetarijance, kakšne skrivnosti se torej skrivajo v gobah? Danes se bolje spoznajmo!


brined shiitake in drum


kaj so gobe?

Gobe ​​so splošno ime za več različnih vrst užitnih gliv, kot so Agaricus bisporus, Agaricus bisporus in Big Fat Agaricus. Vsaka od teh užitnih gliv ima svojo edinstveno obliko in hranilno vrednost, vendar je Agaricus bisporus najbolj razširjena in uživana. Kako se torej imenujejo različne gobe, ki jih običajno jemo? Danes vam bom podrobno predstavil a"veliki brat"kdo lahko obvladuje svet: užitne glive!

 

brined shiitake


Užitne gobe, ki vključujejo vse vrste "gob"

Užitne glive so splošen izraz za glive, ki lahko tvorijo velike mesnate plodove med višjimi glivami in so na voljo za prehrano ljudi. Med divje vrste spadajo gobe, smrčki, lisičke, jurčki itd.; umetno gojene vrste vključujejo gobe enoki, gobe šitake, slamnate gobe, ostrigare itd. Gliva Tremella in črna goba sta tudi umetno gojeni užitni gobi. Trenutno je na mednarodnem trgu znanih več kot 1000 vrst gliv, ki se uporabljajo za prehrano. Užitne gobe, "meso med zelenjavo"

Užitne gobe niso le okusne, nekatere so nežne teksture, nekatere so nežne in osvežilne, nekatere pa dišeče in privlačne. Resnični so"planinske dobrote", poleg tega pa imajo izjemno visoko hranilno vrednost. 25 gslane šitake v bobnu ima precejšnjo vsebnost beljakovin. S 50 g mesa, 75 g jajc in 300 g mleka uživa sloves"rastlinsko meso"in"najboljše vegetarijansko meso".

 

brined shiitake in drum


Nabiranje divjih gliv po mili volji je tvegano

Divje gobe lahko kopičijo kovinske onesnaževalce in so nevarnejše od gojenih užitnih gliv. Strupene divje gobe so podobne užitnim glivam, težko jih je razlikovati in vsebujejo strupene spojine, ki jih ni mogoče odstraniti s kuhanjem ali drugimi metodami. Priporočljivo je, da divjega ne nabirate"gobe"!

 

Našslane šitake v bobnu

Našslane šitake v bobnu je okusna jed odličnega okusa in zelo priljubljena. Za vlaganje uporabljamo varne, zelene in kakovostne gobe šitake. Okus poslane šitake v bobnu je bogatejši in raznolikejši. Lahko okusite okusnostslane šitake v bobnuv vsakem grižljaju, zaradi česar ima človek neskončen pookus.

Zato, če želite okusiti okusno dušeno jed, poskusite našeSlane šitake v sodu, ne boste razočarani.


brined shiitake



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti