Preprečevanje in zatiranje škodljivcev in bolezni pri gojenju gob

29-11-2023

Goba je okusna in hranljiva. Zelo je koristen za moč človeških možganov in ima učinek zaviranja tumorjev. Ta članek predstavlja predvsem preprečevanje in zatiranje škodljivcev in bolezni pri gojenju gobe Lizi.


Pholiota Nameko In Brine


Nadzor črvov

Črnice napadajo predvsem micelij in plodna telesa Pleurotus spp., v hujših primerih pa lahko popolnoma uničijo gojene vrste ali bloke kulture. Če črve najdemo v velikem številu pred plodom, lahko uporabimo fototaksijo odraslih, da jih ujamemo in ubijemo. Če se po plodovanju odkrijejo poškodbe ličink, poškropite z nizkostrupenimi pesticidi. Poleg tega je treba okrepiti prezračevanje, da znižate temperaturo v prostoru za gobe, da zmanjšate škodo zaradi črvov. Kulturne bloke, ki so jih črvi resno poškodovali, je treba izolirati in pravočasno predelati.


Pholiota Nameko In Brine grade C


Zatiranje glivičnih uši

Bakterije so splošno ime za pršice. Ko so glivične uši v kupih, se pojavijo v obliki očitnega rumeno-rjavega, sivo-rjavega ali rdečkasto-rjavega prahu. Večinoma se pojavljajo okoli kulturnih blokov, zato so lahko različne barve povezane s spremembami barv kulturnih blokov. Bakterijske uši jedo micelij bloka kulture gob.

Da bi preprečili vdor žuželk, ki prihajajo predvsem iz skladišč in krmišč, je treba skladišča, kokošnjake ipd., ki služijo kot prostori za gojenje bakterij in gob, temeljito razkužiti, stene pa pred uporabo pobarvati z apnom.


Pholiota Nameko In Brine


Nadzor ogorčic

Ličinke vdrejo v micelij in plodove, pri čemer so plodovi najbolj prizadeti.

Pri parjenju materiala bodite pozorni na širjenje materiala iz zraka, tako da visoko vroča para popolnoma pride v stik z materialom kulture in tako uniči vse ogorčice. Ko pride do poškodb zaradi ogorčic, lahko za njihovo zatiranje uporabite 80 ppm cinkovega sulfida.


Pholiota Nameko In Brine grade C


NašPholiota Nameko V slanici razred Cgojenje

NašPholiota Nameko V slanici razred C ima napredne koncepte gojenja in pravočasno zatiranje škodljivcev za zagotavljanje odlične kakovosti. RastemoPholiota Nameko V slanici razred C znanstveno, okolju prijazno in zeleno, kar najbolj zmanjšuje uporabo kemičnih gnojil in pesticidov ter uporablja naravna organska gnojila in metode biološkega nadzora za ohranjanje zdrave rastiPholiota Nameko V slanici razred C. Zavezani smo k izboljšanju kakovosti in izpolnjevanju potreb strank. Kupci vabljeni k ogledu in nakupu, z vsem srcem bomo poskrbeli za najvišjo kakovostPholiota Nameko V slanici razred C izdelkov in storitev.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti