Okusna hrana od Boga – Zakaj so gobe šitake tako priljubljene?

27-11-2023

Šitake so gobe, ki rastejo na drevesnih deblih. So druge največje užitne gobe na svetu in ena izmed kitajskih specialitet. Pogosti so v gozdovih in znani kot gorski narodni zaklad. Okusen in hranljiv, okusen je, ko ga skuhamo v juhi. V nadaljevanju bomo predstavili zgodovinsko ozadje in zgodbo o gobah šitake.

 

 2-4cm Shiitake In Brine

 

Zgodovinsko ozadje užitnih gob

Med dinastijo Južni Song je bil Wu Sangong prvi, ki je gojil gobe šitake. Zgodovina gob šitake vključuje na stotine mednarodnih sporov. Japonski"Šušuj"piše, da so gobe šitake prvi odkrili Japonci, ki so ustvarili metodo umetnega cepljenja in jo kasneje predstavili na Tajvanu. Vendar dokumenti, ki so jih izkopali v zadnjih letih, kažejo, da je bila Kitajska res prva odkriteljica, več sto let prej kot Japonska.

 

 Shiitake In Brine

 

Razvoj shiitake gob na Kitajskem

Kitajska je prva država, ki je jedla gobe šitake, njihova zgodovina sega več kot 800 let nazaj. Gobe ​​šitake so bile sprva poslastica, kasneje pa so postale poklon. V zadnjih letih se je kitajski izvoz gob postopoma povečeval, z letno proizvodnjo približno 80.000 ton, kar predstavlja 80 % celotnega svetovnega obsega, Kitajska pa je največja svetovna proizvajalka.

 

 2-4cm Shiitake In Brine

 

Vpliv gob Shiitake na svet

Pridelava in razvoj gob šitake veljata za osnovno jed za zaščito človeških življenj, njena edinstvena tehnologija gojenja pa lahko pomaga rešiti prehransko krizo v tretjem svetu. Kitajska že dolgo proučuje pridelavo užitnih gliv in je dosegla dobre rezultate.

 

 Shiitake In Brine


Naš2-4 cm Shiitake v slanici

Naš2-4 cm Shiitake v slanici je visoke kakovosti, odličnega okusa in dišeče arome. te2-4 cm Shiitake v slanici gojijo v strogo nadzorovanem okolju. Po skrbnem izboru in obdelavi vsak2-4 cm Shiitake v slanici je zajamčeno visoke kakovosti.2-4 cm Shiitake v slanici ni samo bogat s hranili, ampak ima tudi dober okus in užitno vrednost. Ne glede na to, ali ga uporabljate v mešanem krompirčku, enolončnicah ali kot sestavino, vašim jedem doda edinstveno teksturo in okus.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti