Zakaj so šitake v slanici priljubljene?

21-03-2024

V Rusiji se ljudje vse bolj zanimajo za prednostiŠitake v slanici, vse več ljudi pa išče lokalne trgovine z živili ali gobarje, ki prodajajo gobe.

Vse gobe so krepilci imunskega sistema, tudi zaradi kompleksnega ogljikovega hidrata beta-glukana, ki ščiti naše telo pred okužbami. Gobe ​​šitake so še posebej bogate s hranili in vsebujejo več cinka kot druge užitne gobe, zato so tako dobre pri krepitvi imunskega sistema.


Shiitake In Brine


Šitake v slaniciso tudi adaptogeni, razred zelišč in gliv, ki pomagajo našim telesom, da se prilagodijo stresu in se pomladijo. Adaptogeni niso hitra rešitev za glavobole ali tesnobo, temveč počasi uravnovesijo naša telesa in izboljšajo njihov odziv na stres. Sčasoma postane telo sposobnejše obvladovati stres in se izogniti simptomom, kot sta utrujenost in depresija. Stres oslabi imunski sistem, zato prehranjevanjeŠitake v slaniciredno ima lahko dvojne učinke pri lajšanju stresa in protivirusnih učinkih.

Gobe ​​šitake so morda edine adaptogene gobe, ki jih lahko najdete v trgovini z živili. Tako kot druge gobe so polne drugih koristi, vključno z vitaminom D, vitamini B, antioksidanti, vlakninami in probiotiki. Raziskovalci so tudi ugotovili, da imajo gobe šitake lastnosti, ki preprečujejo ali upočasnjujejo razvoj raka.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti