Trije načini konzerviranja svežih jurčkov

25-01-2024

Jurčki so med naravnimi in zdravimi užitnimi gobami, z bogato hranilno vrednostjo ter osvežujočim in slastnim okusom, zato so v javnosti zelo priljubljeni. Na tržnici ga je mogoče videti v deževnem obdobju julija in avgusta. Mnogi prijatelji ga bodo kupili domov, a kaj storiti, če ga ne morejo dokončati? Danes vas bomo naučili načinov konzerviranja svežih jurčkov.


Frozen Porcini Mushrooms


Kaj so sveži jurčki?

Sveži jurčki so skupni izraz za gobe iz družine jurčkov in družine Songta jurčkov, ki so sveži in neposušeni jurčki. Razen nekaj strupenih vrst je večina užitnih. Poznamo predvsem tri vrste jurčkov: bele, rumene in črne. Beli jurček ima odličen okus, bogato hranilno vrednost in se pogosto uporablja v zahodni kuhinji. Poleg svežih jedi jih večinoma predelajo v manjše embalaže za pripravo juh ali izvlečkov sojine omake, nekaj pa jih predelajo tudi v slane izdelke za uživanje.


Kako ohraniti jurčke?

Jurčke lahko shranite z zamrzovanjem. Prvi korak je, da jurčke temeljito očistite, da odstranite zemljo in nečistoče. Drugi korak je, da jurčke narežemo na ustrezne velikosti glede na osebne želje. Tretji korak je blanširanje jurčkov v vreli vodi približno 1-2 minuti, kar pomaga odstraniti encime in bakterije iz gliv ter ohraniti kakovost sestavin. Četrti korak je, da blanširane jurčke ohladimo v hladni vodi in vodo odlijemo. Pazimo, da na površini jurčkov ni odvečne vode. Peti korak je shranjevanje predelanih jurčkov v zaprti vrečki ali zamrzovalniku.


Zamrznjeni jurčkiv zamrznjenem stanju lahko hranimo več mesecev, vendar je najbolje, da jih porabimo v 3-6 mesecih, da ohranimo najboljšo kakovostZamrznjeni jurčki. Ko se končno odtalite, lahko postaviteZamrznjeni jurčkiv hladilniku za naravno odmrzovanje ali pa za odmrzovanje uporabite mikrovalovno pečico ali hladno vodoZamrznjeni jurčkipred uživanjem.


Frozen Porcini Mushrooms

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti