Prihajajo najhladnejši "tri-devetdnevi", ali jeste pravilno?

09-01-2024

"Devetintrideset dni"pomeni: od zimskega solsticija je vsakih devet dni en devet in se konča pri devetindevetdeset. 19. do 27. dan po zimskem solsticiju je 39. dan, ki je najhladnejši čas v letu, zato ga imenujemo"39. hud prehlad". Današnji dan se je uradno začel. Devet najhladnejših dni v letu je tu. Ste jih pripravljeni pozdraviti? Kot pravi pregovor:"Tri devet popravi zimo in v prihodnjem letu ne bo bolečine."S skupnimi močmi ohranimo dobro telo v najhladnejšem letnem času.


shiitake in brine


Pojejte več redkvic v treh do devetih dneh:

V mrzli zimi se veliko ljudi odloči jesti visokokalorično hrano, da bi se pogreli. A ob tem ne smemo zanemariti pomena ozimnice. Poznan kot"malo ginsenga", redkev ne le pomaga pri odvajanju toplote in vlaži pljuča, ampak je tudi bogata s hranili, kot so kalcij, železo in vitamin C, ki pomagajo pri prebavi in ​​absorpciji. Po velikem vnosu mesa lahko pravilno uživanje redkvic poskrbi za boljše počutje telesa.


shiitake in brine


Jejte večšitake v slaniciza tri do devet dni:

Kot sestavina z izjemno visoko hranilno vrednostjo, šitake v slanici ima zelo dober hranilni učinek, če ga zaužijemo v treh ali devetih dneh. V naši tradicionalni prehranjevalni kulturi, šitake v slanici je znan kot a"planinska poslastica". S svojo pestrostjo in bogatim okusom, šitake v slanici ni samo okusna, ampak ima tudi visoko zdravilno vrednost. Zima je sezona žetve za šitake v slanici. Jesti je pametno šitake v slanici v tem času, ki ne more samo okusiti okusne hrane, temveč tudi nahraniti telo.


shiitake in brine


Jejte več lotosove korenine tri do devet dni:

Vreme v mrzli zimi je suho, prehranjevanje in pitje pa lahko zlahka povzroči notranjo vročino, kar lahko privede do razjed v ustih ter suhega in srbečega grla. V tem času ni priporočljivo uživati ​​samo visokokalorične hrane. Prav tako lahko uživate zmerne količine živil, ki vlažijo pljuča in izsušijo, kot je lotosova korenina. Lotusova korenina ima hrustljav okus in visoko hranilno vrednost. Bogat je s sluznimi beljakovinami, prehranskimi vlakninami in vitaminom C. Ne more le okrepiti vranice in apetita, ampak tudi koristi krvi in ​​srcu. Če se pozimi bojite, da bi se razjezili, lahko v vsakodnevno prehrano vključite korenino lotosa.


shiitake in brine


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti