Na kaj morate biti pozorni med vlaganjem gobe slanice šitake?

25-10-2023

Pred mariniranjemslane gobe šitake, najprej izberite sveže gobe šitake. Sveže gobe so debele teksture, normalne barve, brez gnitja ali vonja. Bodite pozorni na barvo gob. Klični listi različnih užitnih gob imajo svoje barve. Toplota lahko povzroči, da mnoga gobja telesa med mariniranjem in vrenjem spremenijo barvo. Zato je zelo pomembno preprečiti, da telo gobe izgubi svoje lastnosti in med kuhanjem ohrani prvotno barvo. Sveže gobe dajte v čisto vodo in nežno zdrgnite, da odstranite nečistoče in usedline na površini. Nato vzemite venslane gobe šitakein jih sperite s čisto vodo.


Bodite pozorni na slanostslana goba shiitake. Glavni namen vlaganja užitnih gob v bobnu je uporaba nasičene slane vode za zaviranje delovanja bakterij in preprečevanje kvarjenja gob. Zato mora biti koncentracija soli med 22-23°Bé.


Pri kuhanjuslane gobe šitake, bodite pozorni na nadzor toplote. Ker je sol dodana že med postopkom mariniranja, med kuhanjem ni treba dodatno soliti. Prepričajte se tudi, da so gobe dobro kuhane, da se izognete zastrupitvi s hrano, če jih uživate surove.


brined shiitake mushroom


Načinov prehranjevanja je velikoslane gobe šitake, ta okusna jed pa je združena z drugimi sestavinami ali kulinariko za dodatno raznolikost okusa. Tukaj je nekaj možnih kombinacij:

Solata: Gobo slanico šitake narežite na tanke rezine in naredite solato iz zelene solate, čebule, korenja, paradižnika in druge sveže zelenjave. Za okus lahko dodate nekaj solatnega preliva ali olivnega olja in kisa.

Suši ali zvitki suši:Slane gobe shiitakese uporablja kot del zvitka za suši, združen z drugimi sestavinami za suši, kot so suši riž, nori, jegulja, kumare itd., nato pa začinjen s sojino omako in vasabijem.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti