Metoda soljenja Cantharellus Cibarius

24-11-2022

Cantharellus Cibarius, podoben trobenti, marelično rumene do loquat rumene barve na splošno. Klobuk je sprva sploščen, nato udrt, gladki, valoviti ali pogosto loputasti robovi in ​​evolventni. Meso je bledo rumeno ali skoraj belo. Pecelj je marelično rumen z gladko notranjo maso, ki se zožuje navzdol.

Cantharellus Cibarius


Vložene gobe lisičke so rumene barve, na splošno v dobrem stanju, s stopnjo razdrobljenosti največ 5 %. Slanost je nasičena, gliva je čvrsta in nedotaknjena, brez nečistoč, starajočih se korenin, brez žuželk, brez vonja, brez gnilobe in kvarjenja.

1. Dekontaminacija

Po zbiranju hitro odstranite smeti, ksenobiotike in nepopolne gobe.

2. Ocenjevanje

Razvrsti in obdelaj gobe glede na velike, srednje in majhne velikosti.

3. Odstranjevanje korenin

Odstranjevanje pete služi za: odstranjevanje robov, preverjanje prehodov črvov, preverjanje ponarejenih ostankov in odstranjevanje starajočih se korenin.

4. Blanširanje

To je ključni del procesa. Za prekuhavanje vode mora biti razmerje med gobami in vodo primerno. Več vode ali več gob, ki se zlahka zlomijo pri obračanju in neenakomernem blanširanju. Med postopkom blanširanja 2-3 krat nežno obrnite. Ko voda vre približno 3 minute, vse domače gobe dobro razkuhamo.

5. Hlajenje in nadzor vode

Po ščetkanju lisičk jih položite v posodo, ki zlahka odvaja toploto, jih ohladite v hladni vodi in kontrolirajte vodo pred soljenjem.

6. Soljenje

Ohlajene gobe damo v posebno posodo in dodajamo slanico, dokler gobe ne potopimo, hranimo nepokrite in stran od svetlobe. Slanica naj bo 22-odstotna, pri nižjih koncentracijah pa so bolj nagnjeni k kvarjenju in jih je treba soliti približno 10-15 dni.

7. Pakirajte v sode

Končane marinirane gobe lisičke v slanici zapakirajte v plastične sode za hrano, obložene s plastičnimi vrečkami za hrano. Ustje vreč in sodov je treba zatesniti, da preprečite iztekanje slanice. Za prevoz na dolge razdalje je treba bobne vzdrževati čiste.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti