Razkrivamo celoten postopek nabiranja lisičk

28-05-2024

Lisičkerad raste okoli korenin borovcev, hrastov in brez. Pobiranjelisičkeje delo, ki zahteva izkušnje in spretnosti, običajno pa se vsako leto opravlja od poletja do jeseni.


Najboljši čas za izbirolisičkeje zjutraj, ko je rosa še mokra in so gobe najbolj sveže.  Naši nabiralci bodo izbrali najboljša rastišča, da zagotovijo kakovost in količino gob.  Pobiranje lisičkezahteva uporabo posebnega noža za gobe.  Pri nabiranju gobe nežno odrežite s tal, da ne poškodujete korenin in zagotovite rast naslednje serije gob.lisičke.Obiralci morajo biti dovolj izkušeni, da prepoznajo zrele in neokuženelisičke. Nadstrešek odlisičkeje lijakaste oblike, zlate ali oranžne barve in edinstvenega sadnega vonja. Po obiranju, lisičke jih je treba hitro obdelati, da odstranite umazanijo in nečistoče. Običajno s čisto krtačo nežno očistimo zemljo s površine gob, nato pa izvedemo predhodno sortiranje.

Chanterelles

Od skrbnega nabiranja lisičke v gozdu z znanstvenimi in razumnimi metodami shranjevanja je vsak korak zasnovan tako, da zagotovi najbolj okusno in hranljivolisičkeso dostavljeni na mizo vsake stranke. Ko okusite slast naše slane vodelisičke, boste morda globlje cenili ta dar narave.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti