Varnostni ukrepi pri soljenju užitnih gob

30-11-2022

(1) Bodite pozorni na kakovost gob. Pri soljenju je pomembno paziti na kakovost gob, ki jih je treba večinoma po soljenju fino obdelati. Zato so kakovostne gobe dobre za prodajo. Pri izbiri gob je pomembno, da izberemo tiste, ki imajo svoje značilnosti in so primerne za soljenje.

(2) Bodite pozorni na razvrstitev gob. Ko so izbrane dobre gobe, jih je treba po nabiranju razvrstiti in predelati v skladu s specifikacijami, ki se običajno zahtevajo doma in v tujini, preden se nasolijo.

(3) Bodite pozorni na barvo gob. Vse vrste kličnih listov užitnih gob imajo svojo barvo. Med postopkom soljenja in kuhanja segrevanje povzroči, da številna telesa gob spremenijo barvo. Zato je med postopkom vrenja pomembno preprečiti, da gobja telesa izgubijo lastne lastnosti in ohranijo prvotno barvo.

(4) Bodite pozorni na slanost gob. Pri užitnih gobah, slanih v sodu, je glavni namen uporaba nasičene slanice za odvrnitev bakterijske aktivnosti in za dosego cilja, da se gobe ne pokvarijo, zato mora biti koncentracija soli med 22–23 °Bé.



edible fungi brined in drum


(5) Bodite pozorni na to, kako dobro so gobe kuhane. Vse vrste slanih gob v sodih je treba kuhati med postopkom ubijanja, pri čemer se je treba izogibati premajhnemu ali prelivanju, da nezrelim gobam med dolgotrajnim skladiščenjem preprečite, da bi zgnile sredico in izgubile komercialno vrednost, ter da preprečite, da bi zaradi prelivanja telo gobe postalo mehko in zlomljivo. .

(6) Bodite pozorni na stopnjo nečistoč in čistost gob. Pri soljenju užitnih gob, od nabiranja do sortiranja in kuhanja, je za ohranjanje visoke kakovosti pomembno paziti, ali so podlage čiste in brez primesi.

(7) Slanico, dodano kuhanju, je treba prekuhati in posoliti, da se prepreči pojav solno rdečih gob.

(8) Uporabljena posoda mora biti posoda iz nerjavečega jekla ali aluminija, da se prepreči razbarvanje plesni.

(9) Količina vode mora biti zadostna, gobe pa ne smejo preseči 2/3 prostornine vode.

(10) Sredstva za zaščito barve morajo biti v majhnih količinah in ne v presežkih.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti