Nameko v slanici in lešnikovih gobah, ne bodite več nespametno zmešani!

08-02-2024

Ndajte slanicoin lešnik sta dve različni samonikli užitni gobi, ki se razlikujeta po videzu, rastnem okolju in hranilni sestavi.


Nameko in Brine


Razlika v videzu:

Pokrovčeknameko v slanicinavadno je svetlo rumena ali svetlo rjava, z gladko in sijočo površino ter tanko in ploščato kapico. Klobuk lešnikovih gob je temno rjav ali črno rjav, s hrapavo površino in številnimi zrnatimi izboklinami. Pokrovček je debel in neenakomeren.


Okolje rasti:

Ndajte slanicovečinoma raste v mešanih gozdovih, iglastih gozdovih in listnatih gozdovih in ima raje vlažna tla. Lešnikovke rastejo v iglastih in listnatih gozdovih, zlasti na območjih z bogato prstjo in humusom okoli borovcev in brestov.


Nameko in Brine


Sestava hranil:

Ndajte slanicoje bogata z beljakovinami, maščobami, ogljikovimi hidrati, vlakninami ter različnimi vitamini in minerali.

Lešnikove gobe so bogate tudi z beljakovinami, maščobami, ogljikovimi hidrati, vlakninami ter različnimi vitamini in minerali, še posebej bogate z vitaminom D in vitaminom E.


Način prehranjevanja:

Ndajte slanicolahko uživamo surove ali kuhane, medtem ko je lešnike treba pred uživanjem skuhati zaradi trdega klobuka in gub ter trdega okusa.


čepravnameko v slaniciin lešniki so si v nekaterih vidikih podobni, na primer, ker so užitne gobe, imajo pomembne razlike v videzu, rastnem okolju, hranilni sestavi in ​​načinih uživanja.


Nameko in Brine


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti