Nasveti, ki jih morate vedeti za uživanje gob: zdravo in okusno!

18-09-2024

Bodite previdni na neznane gobe. Primeri zastrupitev z uživanjem divjih strupenih gob so pogosti vsako leto. Najbolj varen način je da nikoli nabirajte gobe ob cesti po volji, kaj šele pojejte jih naglo. Poskusite kupiti običajne vrste gob v supermarketih ali tržnicah.

Braised shiitake mushrooms

Ne jejte gob ki so bile namočene dolgo časa: namakanje gob predolgo bo privedlo do izgube hranil. Topen v vodi vitamini kot kot vitamini B v gobah se postopoma topijo v vodi po dolgem namakanju, kar posledično zmanjša hranilno vrednost gob. Drugič % 2c gobe so bogate z beljakovinami, in je lahko razmnožiti mikroorganizme če namočimo dolgo časa. Dušene šitake gobe so dlje izpostavljeni vlagi, in vlaga na površini zagotavlja ugodne pogoje za razvoj bakterij. Predvsem ko je temperatura okolja visoka, se bakterije pomnožijo hitreje, kar lahko povzroči pokvarjenje gob ali celo plesen. Uživanje takšnih dušene šitake gobe lahko povzroči simptome zastrupitve s hrano kot navzea, bruhanje, in bolečine v trebuhu, predstavlja grožnjo za zdravje. Na splošno gledano, bolj primerno je namočiti gobe za približno 15-30 minut. Z namakanjem v hladni vodi lahko bolje ohraniš svežino in okus gob , in lahko tudi zmanjša izgubo hranil. Če namočite v toplo vodo, se čas lahko primerno skrajša.


Pazite se alergičnih reakcij: Čeprav alergije na dušene šitake gobe %3goli razmeroma redki, nekateri ljudje so lahko še vedno alergični na gobe. Če izkusite alergijske simptome kot srbeča koža, pordelost% 2c oteklina, in težko dihanje po zaužitju gob, morate nehati jesti takoj in pravočasno poiskati zdravniško pomoč.


Bolniki s protinom bi morali biti previdni pri uživanju gob. Purin v gobah se v telesu pretvori v sečno kislino 2c kar poslabša simptome hiperurikemije ali protinskih bolnikov. Za protinske bolnike, so naslednje gobe z nizko vsebnostjo purinov razmeroma primerne za bolnike za protin za uživanje v zmernih: ostrigarjih: Vsebnost purina je razmeroma visoka v ostrigarjih, bogata s hranili kot proteini 2c vitamini in minerali.


Pleurotus eryngii: Ima določeno vrednost pleurotus eryngii, in vsebnost purinov je na nižji ravni v dušene šitake gobe. Treba opozoriti da bi tudi te razmeroma nizko purinske gobe morali bolniki protina uživati zmerno in poskušati izbrati lahke metode kuhanja, kot na primer cvrtje, dušenje, itd., in izogibajte se uporabi preveč olja in začimb, zlasti z visoko vsebnostjo purinov juho.


Yihong Agricultural Products je vzpostavil trdne kooperativne odnose z distributerji hrane v številnih državah, zlasti na Japonskem in Južni Koreji. Naš sol voda šitake  je zaradi naravnih in zdravih lastnosti postal prednostni dobavitelj lokalnih restavracij vrhunskega in trgovin z zdravo hrano. Imamo tudi sodeloval z mnogimi velikimi verigami restavracij in lansiral število kreativnih jedi z sol voda šitake as glavna sestavina, ki ju potrošniki močno obožujejo.

Če vas zanima naš sol voda šitake, ne't oklevaj, pridi in nas kontaktiraj!


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti