Gobe——različni elementi kitajske tradicionalne kulture

29-07-2023

Goba je v širšem smislu kitajski izraz za vse užitne gobe. Naj bo to lešnikova goba na severovzhodu Kitajske, ostrigar na severu Kitajske, goba v Jiangsuju in Zhejiangu, slamnati gob v Lingnanu, piščančja jelka v Yunnanu in smrčki v zahodnih regijah ... Vse jih lahko povzamemo z univerzalnim izrazom"goba."

V ožjem smislu se goba nanaša na biološki pojem bisporus goba, Kitajci pa jo imenujejo tudi"bela goba".

Kot sestavina gobe jasno kažejo na izvor kitajske civilizacije in pričajo o veliki zgodovini širjenja in etnične integracije države. To je konfucijanizem, budizem in taoizem v rekah in jezerih kitajskega ljudstva, elegantna oda v poeziji ter pomlad in jesen doma na mizi.

Kar zadeva barvo ozadja gob, je treba izhajati iz izvora"goba". V očeh poljedelske civilizacije so makroglive nekakšna hrana, zavita v tančico skrivnosti. Ni odvisna od semen, kot so melone in sadje, in za razliko od zelenjave in rastlin, katerih rast je odvisna od sončne svetlobe. Večino zgodovine ljudje niso mogli gojiti gob, niti niso poznali pogojev, pod katerimi se bodo razmnoževale in rasle. Samo v naravi lahko občasno dobimo to svežo živilsko sestavino, polno aminokislin. Romantični Kitajci verjamejo, da gliva nima korenin, nima korenin, nima neopredmetenega telesa, je posvojitev duha neba in zemlje ter bistvo rojenega sonca in lune. Naravno je, da so se glive prebile tudi v palačo najboljših sestavin kitajske kuhinje."Lujev pomladni in jesenski letopis"posneto:"Okus lepote, več bakterij Luo."V obdobju pred Qin je bil kmetijski razvoj dežele Baiyue južno od reke Jangce zelo nizek in tam pridobljene divje gobe so pošiljali na tisoče milj vazalom osrednjih nižin, kar kaže, da so Kitajci cenili gobe v tistem času.

Boletus Edulis

Zaradi globoke zgodovine in kulture v kombinaciji z gobami velja za priljubljeno sestavino kitajske hrane. Medtem vse več proizvajalcev izdeluje izdelke na osnovi gob, kot nprUžitne gobe v slaniciinShiitake v slanici.

Še pomembneje pa je, da se naše podjetje osredotoča tudi na dediščino tradicionalne kulture, zato se trudimo po najboljših močeh zagotoviti gobje izdelke. Če želite izvedeti več o kitajski tradicionalni kulturi in okusiti okusne izdelke iz gob, lahko izberete naše podjetje. Dobrodošli, da se posvetujete z nami kadarkoli! Zagotavljamo najboljšo kakovost izdelkov in storitev.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti