Kako pravilno shraniti gobe šitake v slanici

24-09-2024

Kako pravilno shranjujete šitake gobe v slanici zato so varni za uživanje dolgo časa? Konzervirane vložene gobe se lahko hranijo celo leta 2c vendar za najboljše okus in varnost prehrane, jih je običajno priporočljivo zaužiti v enem letu. Izdelava sveže šitake gobe v slanici ne samo ohranja okus, temveč tudi omogoča preizkušanje različnih receptov. Tukaj je nekaj nasvetov o kako pravilno shranite šitake gobe v slanici z preprostimi metodami konzerviranja.

Shiitake mushrooms in brine


1. Očistite in sterilizirajte kozarce:

Pred konzerviranjem vloženih gob, najprej temeljito očistite kozarce. Po spiranju z vodo, kozarce sterilizirajte v vroči pečici na 100°c približno 15 minut. Sterilizirane kozarce položite na brisačo da preprečite prehitro ohlajanje kozarcev in pokanje.


2. Pripravite pokrove:

Pokrove bi trebalo sterilizirati s kuhanjem v majhnem loncu. Ta korak je ključnega za zagotavljanje da bakterije ali onesnaževalci ne vplivajo pečat pločevinke.


3. Gobe šitake napolnite s slanico:

Nalijte kuhano šitake gobe v slanici v kozarce in dodajte toliko slanice da zagotovite da tekočina popolnoma pokrije gobe. To bo preprečilo vdor zraka in preprečilo hrana pred oksidacijo ali pokvaritvijo.


4. Zatesnite in segrejte:

Pokrijte sterilizirane pokrove, vendar jih ne zategnite preveč. Postavite kozarce v vrelo vodo in vodno kopel za približno 15 minut. Ta postopek segrevanja pomaga oblikovati vakuumsko tesnilo, ki zagotavlja, da je pločevinke po hlajenju lahko shraniti dlje časa.


5. Preverite tesnilo:

Po hlajenju, bo kozarec imel rahlo udrtino, kar pomeni da je nastal vakuum. Preverite tesnilo s potrkanjem pokrov. Slabo zaprta pločevinka bo ob potrkanju oddala moč zvok, medtem ko dobro zaprta pločevinka bo oddajala bolj hrustljav zvok. Če najdete pločevinko ki ni dobro zaprta, jo je priporočljivo ponovno segreti in zapreti.


Namigi shranjevanje in inovativne aplikacije:

Primerno ohranjen šitake gobe v slanici se lahko postavi v hladen in suh mesto, in najboljše obdobje porabe je eno leto. Čeprav obstaja veliko načinov za ohranite jih, naj pomembnejše je zagotoviti da so pločevinke tesno zaprte in sterilne. Z zgornjimi preprostimi koraki, vas lahko naredite varne in okusne konzervirane vložene gobe doma da dodate okus prihodnjim jedem.


Vendar, da izkusimo okus in kakovost šitake gobein druge sestavine, uporabljene surovine so ključnega pomena. Naše podjetje je specializirano za proizvodnjo visokokakovostnih vloženih gob. Ne samo zagotavlja svežino šitake gobe, ampak tudi uporablja skrbno izbrano slanico in postopke proizvodnje brez onesnaževanja. Nudimo vložene gobe v različnih specifikacijah, primerne za domove% 2c restavracije in komercialne kuhinje. Ali želite izdelati svojo kisano hrano ali iščete visokokakovostne gotove izdelke, naše vložene gobe bodo vaša idealna izbira. So podvržene strogemu postopku proizvodnje in pakiranja, in vsaka steklenica je varna in higienična, medtem ko ohrani izvirni okus.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti