Kako najti okusne Cantharellus Cibarius

22-11-2022

Cantharellus Cibarius je mogoče najti po vsem svetu in ga obožujejo ljudje po vsem svetu, razširjen pa je tudi na Kitajskem. Tako kot slavni tartufi in gobe ima Cantharellus Cibarius ektomikorizno koreninsko glivo, ki tvori simbiotično razmerje z drevesi, vendar ni tako redka kot gomoljike in gobe matsutake, ki se med rastno sezono proizvedejo v relativno velikih količinah. Zlate lisičke zlahka opazijo gobarji. So zelo priljubljeni v kombinaciji s svojim slastnim okusom.

Cantharellus Cibarius

Lisičke so priljubljene tudi na mednarodnem trgu, še posebej slanik iz lisičk na boben. Torej, kako najdemo Cantharellus Cibarius?

Lisičke so mikorizne, kar pomeni, da rastejo v sožitju z drevesi ali drugimi grmi ali rastlinami. Tudi lisičke rastejo z mahom, vendar bodo drevesa še vedno prisotna. Brez dreves ne bi bilo lisičk. Mah lahko pomeni, da so nekatere lisičke morda v bližini, čeprav morda ne rastejo v mahu, ampak v bližini.

V zgodnjem delu sezone, ki se začne konec junija, bodo rasle predvsem okoli vzhodnega belega bora, vendar se lahko z napredovanjem sezone pod najrazličnejšimi drevesi najdejo tudi druga drevesa. Lisičke lahko rastejo tako v gorskih kot nižinskih območjih in jih pogosto najdemo na deževnem zemljišču ali ob robovih poti in makadamskih cestah.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti