Rastne navade okusnih jurčkov

25-02-2023

Okusen jurček, nespecifikektomikorizna gliva, se večinoma pojavlja na tleh iglastega hrastovega gozda ali trdolistnega gozda z bujno vegetacijo in veliko senco, askospore so pogosto posamezne, ektomikorizne mikorize pa se pogosto proizvajajo na hranljivih koreninah različnih hrastov in njihovih listnatih dreves. 




Growth habits of delicious Boletus

Jurčki v slanici: ekološko okolje jurčkov:

1. Rastlinska združba.

V različnih krajih izvora so različne vrste vegetacije. Na primer, v provinci Yunnan na Kitajskem se okusni jurčki pojavljajo večinoma v mešanih iglastih in širokolistnih gozdovih; v Shennongjia, provinca Hubei, se okusni jurčki pojavljajo v grmovju Quercus variabilis. Vendar pa se v Fujianu okusni jurčki večinoma pojavljajo na vrhu rastlinske skupnosti, kot so hrast Quercus, beli hrast, kostanj itd., Srednji in zgornji sloj pa so nekatere zelene rastline, odporne na vlago, spodnji sloj pa je pokrit z lesnatimi rastlinami, kot so bambusovi klični listi, poljske rože itd. Druge so v naravi praproti.

2. Tla.

V Yunnanu se jurčki pojavljajo v nerodovitni rdeči zemlji ali rdeči peščeni zemlji; v Shennongjia, Hubei, se jurčki večinoma pojavljajo v peščenih tleh s ph kislostjo in bazičnostjo, v Fujianu pa se jurčki pojavljajo v rdečih peščenih tleh z bogato in raznoliko vsebnostjo vode v tleh.

3. Podnebje.

Primerna temperatura za rast in razvoj micelija jurčkov je med 20 ℃ in 30 ℃, za rast in razvoj micelija pa 25 ℃ do 28 ℃. Ko je temperaturna razlika med dnevom in nočjo velika, je koristno vzpostaviti askospore.



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti