Kitajska je največja izvoznica jurčkov na svetu.

22-02-2023

Kitajska je eno največjih svetovnih območij za pridelavo jurčkov, zlasti na jugozahodu in severovzhodu Kitajske. Provinca Yunnan je največja proizvajalka jurčkov na Kitajskem, saj predstavlja več kot 70 % celotnega kitajskega letnega izvoza. V svetovnem merilu obseg izvoza jurčkov iz Kitajske predstavlja približno polovico obsega svetovne trgovine in je največji svetovni izvoznik jurčkov.

Območja pridelave jurčkov se nahajajo v oddaljenih gorskih območjih z visoko nadmorsko višino, letna sezona žetve pa je poleti z visokimi temperaturami in vlago, zato je prevoz zelo neprijeten, izdelki pa zelo težko ostanejo sveži, kar ima za posledico zelo kratke police življenjska doba svežih izdelkov (običajno le 24 ur). Običajno se večina predela takoj po žetvi.


Glavne metode predelave so hitro zamrzovanje, dehidracija, pečenje in soljenje, med njimi hitro zamrzovanje jurčkov,tablete za dehidracijo posušenih jurčkovin slanih jurčkov so najpogostejši.



China is the largest exporter of boletus in the world.


Izvoz jurčkov na Kitajsko se je začel v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Provinca Yunnan je jurčke prvič izvozila v zahodno Evropo leta 1973. V zadnjih letih z nenehno rastjo deviznih prihodkov od izvoza jurčkov igra industrija jurčkov vse pomembnejšo vlogo pri spodbujanju gorskega gospodarstva, zmanjševanju revščine in razvoju , ter ohranjanje družbene stabilnosti, vlade na vseh ravneh pa so ga zelo cenile in podpirale.

 

Naše podjetje se ukvarja s primarno predelavo kmetijskih pridelkov. Trenutno so povezani izdelki o jurčkih:marinirani jurčki v slanici,slanih jurčkov,Užitne gobe v solnih rezinah, itd. Dobrodošli na posvetu!



China is the largest exporter of boletus in the world.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti