Metoda kisanja slanice in uporaba slastnih jurčkov

10-08-2023

Slane jurčke običajno konzerviramo v slanici in uporabljamo v industrijskih procesih za pripravo gob v olju, omakah ali drugih izdelkih na osnovi gob.


Da bi naredilidivji jurčki, konzervirani v slanici, moramo izvesti naslednje korake:

Na kratko pokuhamo: jurčke na kratko pokuhamo v slani vodi, ki ji običajno dodamo malo citronske kisline, da rahlo okisamo. Nato ohladite in namočite v slanici.


Pripravite 22- do 23-odstotno nasičeno raztopino soli v čistem bazenu za luženje. Themarinirani jurčkidajo v raztopino in kisajo v razvrščenih bazenih. Gobova telesa morajo biti popolnoma namočena v raztopini in marinirana 4-6 dni. Vsaka dva dni obrnite gobe, da zagotovite enakomerno odtajanje raztopine. Če se raztopina ni dovolj stopila, dodajte več soli za ponovno nasičenje. Med mariniranjem se telo gobe skrči, meso pa je na rezu enakomerno bež barve.


Fermentacija: Po luženju semarinirani jurčki fermentirajo v slanici 10-15 dni. Ko je fermentacija končana, jurčke odcedimo in namočimo v svežo slanico.


Nekatere države lahko uporabljajo drugačne tehnike sušenja. Na primer, v nekaterih državah gobe takoj po obiranju stisnejo in nato v slanici. Te različne tehnike se lahko razlikujejo v podrobnostih, vendar je splošni namen ohraniti in izboljšati okusne jurčke.


S sušenjem v slanici,marinirani jurčkiso trpežni in zagotavljajo odličen material za pripravo hrane v industrijskih procesih. Ne glede na to, ali pripravljate gobe v olju, omakah ali drugih izdelkih na osnovi gob, jurčki, sušeni v slanici, hrani dajejo odličen okus. Eksperimentirajte z različnimi tehnikami mariniranja, da svojim jedem prinesete bogate okuse.

wild porcini conserved in brine

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti