Predelava slanih gob

07-05-2024

Po nabiranju gob zaradi delovanja peroksidaze ali peroksidaze pride do porjavenja, kar vpliva na kakovost in videz. Predelava slane vode se izvaja pravočasno, da se olajša skladiščenje in transport, kar je zelo pomembno za oddaljena proizvodna območja.

Predelava gob je ključ do kakovosti in izhodne vrednosti končnih gob.

Da bi zagotovili, da se gobe ne poškodujejo, ne odprejo ali pokvarijo in ohranijo normalno barvo telesa gobe,"tri lahkotnosti","tri točke"in"trije pozivi"med obiranjem in predelavo je treba upoštevati, to je nežno obiranje, nežno ravnanje z njimi in rahlo ravnanje z njimi. Transport, nabiranje gob, sortna predelava, sortna prodaja, pravočasno nabiranje gob, pravočasen prevoz, pravočasna predelava. Da bi izboljšali kakovost nabiranja gob, 8 ur pred nabiranjem gob ne škropimo z vodo. Pri visokih temperaturah (18°C) lahko obiranje izvajamo dvakrat na dan.

Processing Of Brine Mushrooms

Med celotnim postopkom kisanja gob v slanici traja približno 10-15 dni, preden so gobe pripravljene za sod. Vendar je idealno marinirati 15-20 dni, stopnja plodnosti pa je kar 60-70 %. Če postopek soda ne ustreza času, ki je potreben za vlaganje gob, gobje telo ne bo doseglo nasičenosti, kar ne bo vplivalo samo na stopnjo gobarjenja, temveč tudi zmanjšalo barvo in kakovost nasoljenih gob. Gobe ​​v slani vodi morajo biti dišeče, svetlo rumene ali dolinsko rumene in brez posebnega vonja. To je običajen simptom gob v slani vodi. Če opazite nenavaden vonj, ga je treba pravočasno odpraviti. Prvo fiksirno slanico in nasičeno slanico lahko na splošno uporabimo večkrat 1-2 krat, vendar je treba paziti, da ju rekonstituiramo do zahtevane koncentracije. Pri predelavi je treba delati skrbno in natančno, da lahko pridelamo kakovostne slanice.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti